Een rustige omgeving, dicht bij de natuur met een moment om echt tot rust en jezelf te komen, weg van de prikkels en verwachtingen.

Jongeren moeten erg veel en dan is de puberteit ook nog een tijd vol van ingrijpende veranderingen m.b.t de lichamelijke, seksuele, psychische, geestelijke (cognitieve) en sociale ontwikkeling. Een tussenstation tussen kind zijn en volwassen worden.

Wie ben ik?   Wat wil ik?   Hoe ga ik dat doen?

Zijn er problemen thuis of op school, word je gepest of heb je geen stabiele leefomgeving. Dan kan het zijn dat je uit balans raakt en dat je het even niet meer zelf red. Er zijn vele mogelijkheden tot hulp, maar sluit dit ook bij jouw aan? Soms ligt het niet aan de kennis, want je weet wel hoe het moet maar het lukt je op dat moment niet.

We kunnen alle ervaringen en gevoelens niet altijd goed in woorden uitdrukken, en dit is ook niet altijd nodig….


Een paard reageert op jouw gedragingen en gevoelens. Door activiteiten te doen met een pony of paard ga je ervaringsgericht aan het werk. Jij leert zo je gevoelens in je lijf herkennen. Onder begeleiding van mij reflecteer jij terug op je eigen handelen. Daarbij zul je bepaalde gedragingen herkennen in het dagelijkse leven. Zo word je bewust van je eigen gedrag dat word gestuurd vanuit je gevoel. Jij kunt dan de keuze maken of je dit wil veranderen of wat je nodig hebt om je gedrag aan te passen. Soms is bewustwording van je eigen gevoel en gedrag al voldoende en kun je daarna zelf verder.


Tijdens de sessie kun je gaan oefenen met nieuw gedrag hoe je het anders kan doen. Het effect daarvan ervaar je direct via de pony’s. Soms moet je gewoon doen en ervaren in plaats van erover te denken of te praten.

Ga jij met het paard de dialoog met jezelf aan.

 

Misschien moet je jezelf eerst tegen komen
(voordat je het kunt zijn) ~ Loesje