Als ouder wil je dat jouw kind zich prettig voelt in zijn lijf en gelukkig is met zichzelf. Soms gaat dit niet helemaal vanzelf, dit kan door omgevingsfactoren, een scheiding, verhuizing, het verlies van een familielid of omdat de ontwikkeling van jouw kind net iets anders verloopt.


De focus ligt op wat er wel kan, dat iedereen de kennis en oplossingen met zichzelf mee draagt.  

Beginnende signalen herkennen en aanpakken voordat het een  probleem word.


Kinderen hebben vaak een automatische klik met paarden omdat ze allebei dicht bij hun gevoel staan. Door (succes)ervaringen samen met de pony op te doen versterken zij hun weerbaarheid en het geloof in zichzelf en kunnen zijn ook beter de problemen aan buiten de paardenbak. Spelen is de taal van kinderen en ervaren is hun leerstijl.

Spelenderwijs leren kinderen meer over zichzelf en versterken zo zelf hun eigen kracht en zelfbeeld. Elk kind heeft zijn eigen leercurve. De pony’s reageren niet op etiketten maar reageren als sociale wezens zonder oordeel. Kinderen zijn erg flexibel en leergierig en zo kan een sessie net dat stukje vertrouwen of inzicht  geven waardoor ze hun gedrag gewoon aanpassen omdat dit “gewoon” makkelijker gaat.

 

Het coachtraject word op maat gemaakt, afhankelijk van de hulpvraag van jouw kind.